Litttekens

Littekens op de huid ontstaan na een verstoorde wondgenezing. Dit komt vaak voor bij acné. Doordat de puistjes op een verkeerde manier worden uitgezuiverd en ook door te krabben kunnen kleine littekentjes in de huid ontstaan. Dit is niet de enige oorzaak; bij ernstige acné met pijnlijke onderhuidse ontstekingen kunnen de bindweefselvezels beschadigen. Dit maakt herstel lastig en heeft huidreliëf en putjes als gevolg.

Bij ernstige en langdurige acné is de kans op littekenvorming groot, maar niet alleen dat. Het kan ook leiden tot schade aan de talgklieren, het collageen, de elastine, de bindweefselcellen en de bloedvaatjes. Deze beschadigingen kunnen weer leiden tot een snellere huidveroudering.

Er zijn verschillende manieren om littekens te verminderen. Het kan bijvoorbeeld met de chemische peeling van Dermalogica, om zo de celdeling van de huid te versnellen. Ook kunnen we de Bindweefselmassage toepassen om het bindweefsel weer te stimuleren de stoffen die door de bloedkanaaltjes worden vervoerd weer goed te laten werken.

 

Heb je last van littekentjes? Op deze pagina kunt lezen welke behandeling je hiervoor kunt boeken.

 

Vindt je dit interessant en wil je hier meer over te weten komen? Houd dan goed mijn blog in de gaten!  

Deze tekst past u aan door erop te klikken.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram